Waarom naar een kindercoach?

Kinderen kunnen een poosje niet lekker in hun vel zitten. Ze zijn uit balans. Dit kan te maken hebben met gebeurtenissen in hun leven, prikkelgevoeligheid, leeftijdsfases, het tempo waarin het kind leeft of situaties die zich afspelen rondom het kind. Als ouder is het soms moeilijk te zien wat er precies afspeelt bij het kind omdat je er juist zo dicht bij staat en emotioneel betrokken bij bent. Als ouder kunnen ook schuldgevoelens een rol spelen waardoor het lastig is om objectief te oordelen over wat er aan de hand is.

Misschien voelt jullie kind zich prima en zou het net wat steviger mogen staan. Is het een kind dat wat meer afwacht maar mist daardoor de aansluiting op de groep. Is het verlegen en daardoor is het maken van vrienden of vriendinnen moeilijk.

Waarvoor is kindercoaching?


Kindercoaching is bedoeld om het kind in zijn kracht te zetten en zo de basis te verstevigen. Door middel van kindercoaching krijgt een kind op een speelse manier belangrijke inzichten en praktische kindertools om zo zelf de balans te kunnen vinden.

Welke problemen bij kindercoaching?


Kinderen maken veel meer op een dag en kunnen daardoor te maken hebben met veel prikkels en emoties. Dit kan ertoe bijdragen dat een kind anders reageert op bepaalde situaties en zich onzeker en kwetsbaar gaat voelen. Ieder kind gaat hier op zijn eigen manier om: de een wordt boos, de ander is snel verdrietig, trekt zich terug of wordt juist onrustig. Slaapproblemen en concentratieproblemen zijn vaak een aanwijsbaar signaal van overprikkeld zijn. Als ouder is het fijn als een kind zich staande weet te houden en zelf tot oplossingen kan komen.

Waarbij helpt kindercoaching?

In mijn praktijk kan ik helpen bij:

  • Hooggevoeligheid en overprikkeling
  • Slaapproblemen
  • Omgaan met emoties
  • Omgaan met ingrijpende gebeurtenissen zoals scheiding of verlies van een dierbare.
  • Onzekerheid en laag zelfbeeld
  • Angsten, gespannen of moeite met concentreren
  • Pesten en gepest worden
  • Faalangst

Kei Leuk traject

‘Een korte boost voor het zelfvertrouwen’.

Een kortdurend traject van twee weken waarin we het kind een extra positieve boost geven zodat het kind steviger gaat staan en eigen kwaliteiten leert zien en herkennen. Cadeautje voor je kind!

Kei Goed traject

“Soms heb je een zetje nodig om in je kracht te komen’

Een kortdurend traject van circa twee maanden waarin we het kind weer in zijn kracht gaan zetten. Er is sprake van 1 hulpvraag en er is behoefte aan meer richting en positiviteit.

Kei Sterk traject

“Samenwerken om op je kracht te vertrouwen". 

Een traject van circa 4 maanden waarin we samen aan de slag gaan met het neerzetten van een stevige basis zodat jullie samen verder kunnen. De hulpvraag is wat complexer.