Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende en emotionele verandering in het leven van een kind.

Het kan een scala aan emoties oproepen, zoals verdriet, verwarring, boosheid, angst en onzekerheid. Deze emoties kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind.

Jonge kinderen kunnen zich verward en angstig voelen door de veranderingen in hun dagelijkse routine en de scheiding van hun ouders. Ze kunnen moeite hebben om de situatie te begrijpen en kunnen emotioneel reageren door middel van huilen, terugtrekking of gedragsveranderingen.

Oudere kinderen kunnen een breed scala aan emoties ervaren, waaronder verdriet, woede, schuldgevoelens en loyaliteitsconflicten. Ze kunnen zichzelf de schuld geven van de scheiding of zich bezorgd maken over de toekomst en de veranderingen in hun gezinssituatie.

Als Kindercoach ben ik gespecialiseerd in het werken met kinderen in moeilijke situaties waaronder scheidingen.
Ik begrijp de specifieke behoeften en ontwikkelingsfasen van kinderen en kan helpen helpen om de scheiding op een gezonde en positieve manier te verwerken. Ik bied een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen hun gevoelens kunnen uiten en begrijpen. Ik gebruik hiervoor diverse technieken en spelvormen om kinderen te helpen hun emoties te begrijpen en te uiten, hun zelfvertrouwen te vergroten en omgangsstrategieen te ontwikkelen. Om positieve manieren te vinden om met de nieuwe gezinssituatie om te gaan. 

Door de hulp van Rock Kids Kindercoaching in te schakelen, kunnen kinderen beter leren omgaan met de veranderingen en uitdagingen die een scheiding met zich meebrengt. Ze kunnen leren om hun emoties te begrijpen en te uiten, veerkracht op te bouwen en positieve manieren te vinden om met de nieuwe gezinssituatie om te gaan.

1 op 1 coaching

Heeft je kind moeite met de scheiding, leven in een samengesteld gezin of andere consequenties als gevolg van de scheiding en kun je wel wat hulp gebruiken?
Ontdek de voordelen van kindercoaching bij scheidingsvraagstukken en help je kind om te gaan met de veranderingen en uitdagingen die het gevolg zijn van de scheiding. 

Rock Kids Kindercoaching hanteert een krachtige, kortdurende en gepersonaliseerde benadering om kinderen te begeleiden bij het omgaan met boosheid.
Je zult merken dat er na circa 5 sessies een wezenlijk verschil merkbaar is.

Contact met Rock Kids Kindercoaching

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op en plan een gratis telefoongesprek. 

 

Online contact

Stuur een bericht via onderstaande knop

Telefoon

Ik ben bereikbaar via 06-26482813

Praktijkadres

Nieuwlandsedreef 59,
3824 PZ in Amersfoort