Ik wil geen kindercoach, mijn ex wel

Het is belangrijk om eerst te begrijpen waarom je ex een Kindercoach wil inschakelen.
Het is belangrijk om open te staan voor zijn/haar zorgen en vragen.
Misschien kun je beginnen door te vragen wat precies de reden is dat hij/zij dit wil en daarop in te gaan. Vervolgens kun je proberen je bezwaren rondom kindercoaching uit te leggen.

Kindercoaching is geen therapie, maar een proces waarbij het kind wordt geholpen om vaardigheden en tools te ontwikkelen om beter om te gaan met problemen en uitdagingen in het leven. Het kind kan zelfvertrouwen opbouwen, sociale vaardigheden verbeteren en het ontwikkelen van emotionele intelligentie, het ontdekken van talenten of het verminderen van stress en angst.

Wat ook heel goed kan is dat het kind bij de ene ouder ander gedrag laat zien dan bij de ander.
Dat is volstrekt normaal. Kinderen leven letterlijk in 2 werelden waarbij er soms andere verwachtingen of regels zijn. Wat bij de ene ouder speelt hoeft niet bij de andere ouder zo te zijn. Dat maakt dat beide ouders verschillend kunnen denken over de nut en noodzaak van hulp.

Wees open en eerlijk: Luister naar de zorgen van je ex-partner en erken ze. Wees open en eerlijk over je eigen zorgen en waarom je denkt dat kindercoaching niet de oplossing is. Probeer een open dialoog te voeren en werk samen om de beste oplossing voor het kind te vinden.

Als je nog steeds twijfelt, overweeg dan om bij Rock Kids een afspraak te om de sessies bij te wonen of om mij beter te leren kennen en meer te weten te komen over hoe ik werk en wat ik doe.

Onthoud dat het welzijn van het kind altijd voorop staat en dat samenwerking tussen beide ouders hierbij van groot belang is.

Hoe kan Rock Kids Kindercoaching helpen?

Er zijn meerdere mogelijkheden:

1. Ik kan met eenieder van jullie apart in gesprek gaan (live of telefonisch) om uit te leggen hoe ik werk, of

2. Ik kan met jullie beiden tegelijk in gesprek hier in de praktijk om te laten zien wat ik voor jullie kind kan doen.

3. Ik kan afspraken maken met de ouder die geen coaching wil dat er wel toestemming gegeven wordt maar geen inhoudelijke rol wordt verwacht. Geen (financiële) bijdrage van deze ouder en geen terugkoppeling over het traject of andere vorm van betrokkenheid.

Vervolgens kan de ouder die wel coaching wil voor het kind samen met het kind het proces gaan starten voor een kindercoachtraject. Deze ouder is dan het enige aanspreekpunt.

Oplossing 3 komt vaker voor bij Rock Kids Kindercoaching. Natuurlijk is de gewenste situatie dat beide ouders betrokken zijn bij het traject maar wanneer dit niet gewenst is kan oplossing 3 een passende tussenoplossing zijn.

Wanneer beide ouders wel betrokken willen worden kunnen we hier vooraf heldere afspraken over maken ten behoeve van jullie kind en jullie als gescheiden ouders.