Werkboeken voor kindercoaching

Met een werkboek of werkbladen kun je een specifiek thema met een kind behandelen. Hieronder vind je 4 werkboeken die ik gebruik voor verschillende thema's.

Ze zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd, vanaf ongeveer 7 jaar.
In de werkboeken worden ingewikkelde thema’s op een leuke, eenvoudige manier uitgelegd. Er staat veel uitleg en tips in, maar ook veel leuke teken-, knutsel- en doe-opdrachten!

Zelfvertrouwen

Het werkboek "Ik ben TOP" is ontwikkeld voor onzekere kinderen. Dit werkboek zorgt voor het versterken van het zelfbeeld van een kind. Het zelfbeeld van een kind zou altijd onderdeel moeten zijn van een begeleiding. In dit werkboek leert een kind z’n kwaliteiten kennen, positief denken en uitdagingen aangaan. Het is gebaseerd op de groeimindset en is inclusief een positief dagboek voor kinderen om zelf in te vullen.

Hooggevoeligheid

Het werkboek "Ik heb Voelsprieten" is speciaal gemaakt voor gevoelige en hoogsensitieve kinderen. Door de leuke oefeningen in dit werkboek leren kinderen omgaan met (hoog)gevoeligheid. Hierdoor kunnen ze hun gevoeligheid leren inzetten als kwaliteit!
Ze leren omgaan met prikkels, veranderingen en gevoelens. Ook leren kinderen ontspannen door de verschillende ontspanningsoefeningen die in het boek staan.
Het werkboek bestaat uit 5 hoofdstukken: uitleg over (hoog)gevoeligheid, omgaan met gevoelens, omgaan met prikkels, omgaan met veranderingen en leren ontspannen.

Omgaan met scheiding

Het werkboek "Mijn ouders gaan scheiden" is ontwikkeld voor kinderen met gescheiden ouders of voor kinderen waarvan de ouders binnenkort uit elkaar gaan. Kinderen zullen de scheiding beter leren begrijpen en makkelijker een plekje kunnen geven. Alle belangrijke thema’s rondom een scheiding komen aan bod. Zoals schuldgevoelens, praten over gevoelens, het leven voor de scheiding, het moment dat het kind hoorde over de scheiding en het leven na de scheiding.

Omgaan met boosheid
Veel kinderen hebben last van boosheid en woedeaanvallen. Boosheid kan voor je kind en voor jou erg heftig zijn. Je kind moet nog leren om zijn emoties te reguleren.
Dit werkboek helpt je kind om relaxter te worden. Je kind leert om zijn gevoelens te uiten op een rustigere manier, zodat je kind geen last (meer) heeft van woedeaanvallen.
Veel kinderen met een diagnose zoals ODD, ADHD of ASS hebben last van boosheid.
Dit werkboek is er voor alle kinderen die relaxter willen worden en beter willen leren om hun emoties te uiten, met of zonder diagnose.