Angst

Alle kinderen zijn weleens bang. Dat hoort bij de ontwikkeling van het kind.
Angst is belangrijk voor kinderen omdat het hen beschermt en waarschuwt voor gevaarlijke situaties en het helpt zichzelf te beschermen. 

Angst kan ook aangeven dat er iets mis is en dat een kind hulp nodig heeft.
Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen reële angsten en irreële angsten. Reële angsten zijn gebaseerd op echte bedreigingen, terwijl irreële angsten ongegrond zijn en niet overeenkomen met werkelijke gevaren.

Rock Kids Kindercoaching
kan helpen bij het begrijpen en omgaan met angst, zodat kinderen kunnen leren wat echte en ongegronde angsten zijn. Het doel is kinderen te leren hoe ze met angst om kunnen gaan waarmee ze zich veilig voelen en hun zelfvertrouwen vergroten.


Kinderen kunnen verschillende soorten angsten ervaren. Hier zijn enkele veelvoorkomende angsten bij kinderen en manieren waarop ik kan helpen:

Separatieangst (scheidingsangst):
Kinderen kunnen angst ervaren wanneer ze gescheiden worden van hun ouders, zoals bij het naar school gaan of slapen gaan. Rock Kids Kindercoaching  werkt met het kind aan het vergroten van het gevoel van veiligheid en vertrouwen van het kind en strategieën aanleren om met scheiding om te gaan, zoals ademhalingsoefeningen of het hebben van een veiligheidsobject.

Sociale angst:
Sommige kinderen kunnen angst ervaren in sociale situaties, zoals het maken van nieuwe vrienden, spreken in het openbaar of deelnemen aan groepsactiviteiten. Ik werk met het kind aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het aanleren van sociale vaardigheden, zoals assertiviteit, lichaamstaal en communicatie.

Fobieën:
Kinderen kunnen specifieke fobieën hebben, zoals hoogtevrees, angst voor dieren of angst voor donkere ruimtes.
Ik kan helpen bij het omgaan met fobieën door middel van geleidelijke blootstelling aan de angstige stimulus, ontspanningstechnieken en leren om negatieve gedachten om te buigen.

 

Het doel van een traject bij Rock Kids Kindercoaching is om kinderen te ondersteunen bij het begrijpen en beheersen van hun angsten, en hen in staat te stellen hun zelfvertrouwen en veerkracht te vergroten.

Door middel van een positieve benadering kan ik jouw kind helpen om angsten te overwinnen en een leven met meer zelfvertrouwen te te leiden.

1 op 1 coaching

Heeft je kind last van angst(en) en kun je wel wat hulp gebruiken? Rock Kids Kindercoaching hanteert een krachtige, kortdurende en gepersonaliseerde benadering om jouw kind te begeleiden bij het omgaan met angst(en). Je zult merken dat er na circa 5 sessies een wezenlijk verschil merkbaar is.

Contact met Rock Kids Kindercoaching

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op en plan een gratis telefoongesprek. 

 

Online contact

Stuur een bericht via onderstaande knop

Telefoon

Ik ben bereikbaar via 06-26482813

Praktijkadres

Nieuwlandsedreef 59,
3824 PZ in Amersfoort