Creatieve werkvormen

Weet je dat creativiteit kinderen helpt om zich te uiten, dingen te verwerken en nieuw gedrag te leren? Creativiteit sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, het past bij hun natuurlijke staat van zijn.

Tekenen
En weet je dat het maken van tekeningen heel helend kan werken?
Je hoeft niet te praten over gevoelens maar door je lichaam te voelen en intuïtief aan de slag te gaan met een tekening kom je tot bepaalde antwoorden. Door middel van het maken van tekeningen kun je emoties anders leren ervaren, pijn weghalen, simpelweg door de tekening aan te passen. Dit kan met kleurpotloden, stiften, wasco, krijt of verf zijn

Kleien
Kinderen leven meer vanuit hun gevoel en intuïtie dan volwassenen. Als een kind wordt geboren maakt de ziel verbinding met het lijf. Dat proces heet aarden. Als kinderen niet goed geaard zijn en niet goed genoeg met beide benen op de grond staan, dan kan een kind wat buiten zichzelf leven waardoor het minder goed in zijn vel komt.

Door het werken met klei kun je de verbinding tussen lichaam en geest versterken. Voor de veiligheid van het kind is het belangrijk om goed in het lijf te komen en bijvoorbeeld prikkels te verwerken. Hooggevoelige kinderen werken meestal prettig met klei, of andere natuurproducten zoals steen, hout en zand.