Sprong in het diepe

Yes! Ik ben als zelfstandig Kindercoach gestart met mijn eigen praktijk!

Wow, wat is dat spannend. Ik voel de energie stromen, dit is helemaal van mij en het voelt als een grote sprong in het diepe. Een grote uitdaging waarbij ik mijn hart volg! 

Na een carriere van ruim 20 jaar in het HR-vak, heb ik naast mijn baan als HR Manager een tweetal kindercoachingsopleidingen behaald en wil ik deze kennis benutten om kinderen in mijn eigen praktijk weer op weg te helpen. Voor deze kinderen ook een sprong in 't diepe. 

Deze zomer heb ik voor het eerst na ruim 10 jaar weer gedoken. Duikspullen gereed maken, de strakke wetsuit aantrekken en dan met instructeur het water in. Totaal afhankelijk van mijn ademautomaat ga ik naar beneden. Het voelt benauwd en onwennig.

Ik wil naar boven maar dat mag niet, althans, dan is de duik voorbij. We dalen af naar de bodem en ik ga op mijn knieeen zitten. Ik ben in paniek en mijn instructeur ziet dat. 

Het enige wat ik doe is haar handen volgen die een ritme aangeven; het ritme van de ademhaling. Haar handen wijzen in grote gebaren naar haar toe, dit is inademen.
Haar handen wijzen van haar af, dit is uitademen.

Ik volg haar ritme net zolang totdat dit ritme mijn eigen ademhaling is geworden.
Niet anders dan een mindfulness oefening alleen nu onder water.
Als de adrenaline stijgt en ik vervolgens de rust weer heb gevonden, kan ik de hele wereld aan, zelfs onder water!

Even op adem komen na de sprong in het diepe....
Wanneer heb jij voor het laatst een grote sprong gewaagd?

Ben benieuwd naar jouw verhaal! Laat je reactie hieronder achter.


Liefs, Aukje

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.